Luna este singurul satelit natural al Pământului şi până acum s-a crezut că ea a apărut în urma unui impact al planetei Pământ cu alt corp ceresc de mărimea planetei Marte. Totuşi, un om de ştiinţă susţine că a descoperit dovezi care ar indica un alt mega impact.
Cea mai cunoscută ipoteză cu privire la formarea Lunii susţine că aceasta a apărut în urma unui impact nimicitor al Terrei cu un alt corp ceresc, de dimensiunile planetei Marte. Grant Young, geolog în cadrul Universităţii din Ontario susţine că a mai identificat urmele unui astfel de impact, produs miliarde de ani mai târziu.
Young şi-a petrecut mare parte din viaţă studiind rocile din Ediacaran (acum cca 542-635 de milioane de ani), reuşind să identifice urmele unor schimbări masive în climatul terestru precum şi apariţia anotimpurilor, aşa cum le ştim azi.
Un eveniment care a avut loc, în accepţiunea lui Young, acum 570 de milioane de ani, cu aproape 4 miliarde de ani mai târziu decât presupusul impact care a dus la apariţia Lunii, acum 4,4 mld de ani. De altfel, Ediacaranul este era geologică în care Terra cunoaşte primele animale complexe. El se bazează pe faptul că primul impact ar fi destabilizat planeta destul de mult.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul „Ştiinţă şi tehnică“.