La sediul primitor la bibliotecii judetene Panait Istrati a avut loc marti lansarea dnei Lucia Patrascu "Braila, poveste de dor" aparuta la editura Opinia din Braila in 2013. Anfitrioana manifestarii a fost dna Adelina Pop care a facut si introducerea invitatiilor autoarei la acesta celebrarea a poeziei.
Dl Dumitru Anghel si-a pastrat nota distinsa si a abordat cu ochii criticului volumul. Il considera in nota definitorie a autoarei care este indrazneata in abordari iar doar cititorul ii va hotari destinul literar.
Profesorul Anghel o considera o romantica care scrie si isi dezvaluie prin scris sufletul. Mai ales ca scrie despre o lume pe care a trait-o.In opinia criticului noul volum pastreaza acelasi univers liric dar foloseste cuvantul dor in rolul unui Ole de pe o arena andaluza.
"Volumul e structurat in 64 de ilustratii si 64 de poeme din care doar primul are nume - Braila. Culeasa cu litere italice, pe o singura tema, pe un crescendo dintr-un Bolero de Ravel. 64 obsedatul si liricul "mi-e dor", 64 de poeme de dragoste pentru urbana braila. Un oras cu nume de fecioara".
Profesorul Ioan Munteanu a citit din fragmentele care i-au placut. A facut legaturi cu zone de poezie pura care nu s-au mai intalnit in literatura romana. Metritul dnei Patracu este ca conserva un timp tangibil, timpul sentimantal al Brailei. ioan Munteanu crede ca este vorba de un monolog iar dorul este atribuit unui "alter ego" brailean. Acesta aduna apoi cioburi din evantaiul brailean.
Tesatura imaginilor este impresionanta iar acestea s-au nascut din prea plinul sensibilitatii si memoriei afective a autoarei. O ajuta sa uite de trecerea anilor.
Ioan Munteanu considera cartea o invitatie la iubirea Brailei prin cunostere plastica.
Dupa astfel de consideratii un grup de copii sub indrumarea profesorului Marian C