Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, cum ar fi sistemului cardio-vasculare și sistem optic, și sunt, de asemenea, importante pentru menținerea stării generale de sănătate și igienă.
Ingrediente:
-aproximativ 1 kg de ardei graşi, de culori diferite
-1 legătură de ceapă verde sau 1 ceapă uscată
-1- 2 morcovi
-700 g smântână
-2 linguri de făină
-ulei
-sare
-piper
-1 legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt
Mod de preparare:
Coaceţi și decojiţi ardeii.
Indepărtați cotorul și seminţele, colectând zeama lăsată de aceştia într-un bol. Tăiaţi ardeii în fâşii potrivite.
Amestecaţi făina cu smântâna și diluaţi cu zeamă oprită de la ardei. Amestecaţi energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Separat, caliţi împreună în puţin ulei încins, ceapa verde tăiată rondele, cea uscată tocată mărunt şi morcovii daţi pe răzătoarea cu ochiuri mari, până se înmoaie, amestecând mereu.
Adăugaţi fâşiile de ardei, compoziţia cu smântână şi lăsaţi pe foc mic, amestecând, doar cât să se încălzească legumele şi să se combine aromele. Spre sfârşit, condimentaţi cu sare şi piper, după gust.
Luaţi de pe foc si adăugaţi o parte din pătrunjelul verde, tocat mărunt. Omogenizaţi.
Serviţi cald, presărat cu pătrunjel verde. Este la fel de delicios şi rece. Tags: ardei grasi ceapa morcovi smantana faina ulei sare
Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, cum ar fi sistemului cardio-vasculare și sistem optic, și sunt, de asemenea, importante pentru menținerea stării generale de sănătate și igienă.
Ingrediente:
-aproximativ 1 kg de ardei graşi, de culori diferite
-1 legătură de ceapă verde sau 1 ceapă uscată