Ministerul Educaţiei a stabilit unităţile de învăţământ care primesc titlul de Eco-Şcoală, ca urmare a activităţilor de protejare a mediului. La nivelul judeţului Dolj, singura unitate de învăţământ din mediul rural care a primit distincţia a fost Şcoala gimnazială „Gheorghe Popescu“ din comuna Întorsura. Recompensa a constat într-un steag verde şi o diplomă, ce au fost prezentate ieri elevilor într-un cadru festiv, organizat la şcoală.
„Steagul şi diploma pentru Eco-Şcoala ne-au fost înmânate de Ministerul Educaţiei, zilele trecute. Acest premiu aparţine elevilor, care s-au implicat în diverse activităţi de protejare a mediului, de la crearea unor colţuri verzi în unitatea de învăţământ, la ecologizarea spaţiilor verzi care au aparţinut şcolii şi cele ale comunităţii. Din acest motiv, am ales să realizăm un moment festiv pentru prezentarea premiului şi a importanţei lui“, a precizat Mădălina Cârstocea, directoarea unităţii de învăţământ. La festivitate au participat şi reprezentanţi ai administraţiei locale, care i-au asigurat că le va oferi sprijinul şi pentru alte proiecte educaţionale. „Am reuşit să aducem şi noi în localitate Biblionetul, pe care l-am amenajat în căminul cultural. Atât elevii, cât şi profesorii vor avea mereu acces la cele patru calculatoare cu internet pentru a participa activ la diverse competiţii naţionale, aşa cum a fost şi cea cu Eco-Şcoala“, a precizat Ion Cauc, viceprimarul comunei Întorsura. În competiţia Eco-Şcoala, organizată de Ministerul Educaţiei, au participat 400 de unităţi de învăţământ din toată ţara.
Ministerul Educaţiei a stabilit unităţile de învăţământ care primesc titlul de Eco-Şcoală, ca urmare a activităţilor de protejare a mediului. La nivelul judeţului Dolj, singura unitate de învăţământ din mediul rural care a primit distincţia a fost Şcoala gimnazială „Gheorghe Popescu“ din comuna Întorsura. Recompensa