Un grafic publicat de huffingtonpost.com arată că nu trebuie să aruncaţi, neapărat, alimentele dacă termenul lor de valabilitate a expirat. Unele dintre ele îşi păstrează calităţile fără să pună în pericol sănătatea dacă au fost păstrate în frigider.
Pizza se menţine comestibilă în frigider după ce termenul ei de valabilitate a expirat între 3 şi 5 zile, potrivit graficului huffingtonpost.com.
Laptele poate fi ţinut în frigider după ce a expirat timp de 5-7 zile, sosul pentru spaghete timp de 5-10 zile, ciupercile timp de 7-10 zile, la fel ca şi frişca, citează Mediafax. Aceste produse sunt, însă, printre cele care rezistă cel mai puţin după ce termenul lor de valabilitate a expirat.
Maioneza rezistă după ce termenul ei a expirat timp de o lună, margarina între 1-2 luni, Nutella la fel ca margarina, gemul între 6 luni şi un an, iar berea rezistă de la 6 luni la 2 ani de când termenul ei de valabilitate a expirat.
Bacon-ul poate fi consumat dacă este ţinut în frigider şi după o săptămână de la expirarea valabilităţii sale, crema de brânză după 1-2 săptămâni, untul rezistă 2-3 săptămâni în frigider după ce a expirat, în timp ce ouăle rezistă între 3 şi 4 săptămâni după ce termenul de valabilitate a fost depăşit.
Există şi produse care fac excepţie şi care rezistă permanent dacă sunt ţinute în frigider: mierea şi siropul de arţar, deşi au pe ambalaj termen de valabilitate.
Cu toate acestea, noi nu vă sfătuim să consumaţi alimentele expirate!
Sursa foto: paradisverde.ro Tags: sanatate produse expirate termen valabilitate studiu produse comestibile valabilitate alimente valabilitate eticheta frigider conditii pastrare
Un grafic publicat de huffingtonpost.com arată că nu trebuie să aruncaţi, neapărat, alimentele dacă termenul lor de valabilitate a expirat. Unele dintre ele îşi păstrează calităţile fără să pună în pericol sănătat