Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că există un interes tot mai mare al investitorilor străini pentru România, care a reprezentat în ultimul timp "un pol de stabilitate".
Ministerul Afacerilor Externe promovează "interesul românesc de atragere a investiţiilor străine în ţară" şi prezintă o imagine a României care să genereze "interes, încredere şi confort pentru investitorii străini", a precizat Titus Corlăţean, la o conferinţă dedicată investiţiilor străine.
Şeful diplomaţiei consideră că Bucureştiul se bazează pe mai multe argumente în încercarea de a atrage investitori, precum stabilitarea şi sistemul bancar solid.
"România a fost un pol de stabilitate", a beneficiat de "un sistem bancar solid, o monedă mai stabilă, politici economice, guvernamentale extrem de atente şi responsabile, fără excese" şi a respectat obiectivele fixate de comun acord cu FMI, cu Banca Mondială şi cu CE, a spus Corlăţean.
Ministrul de Externe a precizat că se simte "un tot mai mare interes al investitorilor străini de a fi prezenţi în România" şi că sunt companii "foarte serioase" care vor veni pe piaţa românească.
Totodată, Titus Corlăţean a subliniat faptul că România poate profita de eventualele rezultate pozitive pentru R. Moldova şi Ucraina la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din luna noiembrie.
"Acordurile de liber schimb economic (n.r- pe care le-ar putea semna cele două ţări cu UE) vor avea un impact şi România, fiind în această vecinătate, va fi în prima linie şi dacă vom şti - şi eu cred că vom şti – să punem în valoare poziţionarea noastră geografică, şi nu numai, vom avea de câştigat", a spus ministrul Afacerilor Externe.
La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, i-a asigurat pe oamenii de afaceri prezenţi la dezbatere că sistemul juridic încearcă să sprijine mediul de afaceri. În ace