Noul sezon al celei mai savuroase competiţii culinare, "Top Chef", ia startul pe 21 octombrie, la Antena 1, iar concurenţii din acest an au experienţe gastronomice dintre cele mai diverse şi poveşti de viaţă pe măsură. Răzvan Cruceanu este unul dintre cei 24 de curajoşi ce întră intră într-o competiţie a îndemânării, orgoliului şi ineditului, arbitrată de cei mai apreciaţi şi experimentaţi specialişti în gastronomie din ţara noastră: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu.
Răzvan are 38 de ani, dar primul contact cu bucătăria l-a avut la o vârstă foarte fragedă: "La şase ani am făcut prima mea supă, la ibric, dintr-un rac prins chiar de mine" îşi aminteşte amuzat concurentul. O dată cu trecerea anilor, Răzvan a fost nevoit să se îndepărteze puţin de gastronomie şi să se îndrepte către "lucruri mai serioase", astfel că a absolvit două facultăţi, în domeniul comerţului şi al construcţiilor, dar şi un master la Barcelona. Dragostea pentru bucătărie a rămas însă foarte mare, astfel că atunci când a prins momentul, Răzvan a revenit la marea lui pasiune. A lăsat firma de construcţii pe care o întemeiase la întoarcerea în România şi a pornit într-un business cu totul nou – prima firmă din România importatoare de cuţite ceramice direct din Japonia. "Sigur că sună straniu ca un inginer constructor cu propria firmă să renunţe la carieră pentru a deveni bucătar, dar eu mă consider norocos că am beneficiat de oportunitatea de a face ce-mi place cel mai mult!" spune Răzvan.
Tocmai cuţitele pe care le îndrăgeşte atât de mult i-au dat de furcă în primul episod al competiţiei "Top Chef", difuzat lunea aceasta, de la 20:30, la Antena 1, Răzvan rănindu-se la mână în timpul duelului. Cum va gestiona momentul şi dacă va reuşi să meargă mai departe în show, rămâne de văzut luni seara.
Noul sezon al celei mai savuroase competiţii