În septembrie, peste 2.500 de pacienți au apelat la cele patru centre din zona Roman. Lunar, un centru din oraș primește aproximativ 17.000 de lei pentru salarii și medicamente. CPU de la spital este asaltat de urgențe false.
Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman va propune Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț o colaborare în vederea monitorizării eficienței activității medicale din centrele de permanență. Din luna aprilie, salariile și materialele sanitare, inclusiv medicamentele, sunt finanțate integral de către CAS Neamț, iar Primăria municipiului Roman asigură plata utilităților. Până acum, medicația era asigurată de către Direcția de Sănătate Publică Neamț. Lunar, unui centru de permanență din Roman i se decontează aproximativ 17.000 de lei, reprezentând plata salariilor și a medicamentelor. “Noi ne propunem să colaborăm cu casa de asigurări în sensul că, dacă tot finanțează o activitate, să monitorizăm eficiența activității medicale din aceste centre de permanență. În funcție de datele strânse se va întocmi o statistică referitoare la numărul de consultații și de prezentări, adică eficiența activității medicale, pentru a nu mai da vina unii pe alții pentru aglomerația din Centrul de Primire Urgențe”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.
Potrivit ultimelor date furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, în luna septembrie, peste 2.500 de persoane au apelat la cele patru centre de permanență din zona Romanului, o creștere semnificativă față de lunile trecute, când numărul celor care apelau la aceste centre abia dacă ajungea la 2.000. Cel mai aglomerat centru de permanență a fost cel de pe strada Anton Pann, unde s-au prezentat 739 de persoane. Aici au fost efectuate 301 de consultații, s-au eliberat patru trimiteri la medicul specialist și 21 de adeverințe medicale, și s-au efectuat 418 tr