Elevii Liceului Teoretic „Ioan Slavici“ din Panciu au participat, cu multă emoţie şi bucurie, la activitatea de încheiere a proiectului de aducere în atenţie a istoriei locale, intitulat „Întreprinderea de tricotaje-Emblema oraşului Panciu în anii ’80”. Acesta a făcut parte din mai marele proiect denumit „Trecutul de lângă noi. Istoria orală a comunităţilor locale”.
Evenimentul le-a oferit elevilor prilejul de a rememora cele mai importante activităţi la care au luat parte, lucrurile noi şi utile pe care le-au învăţat despre oraşul lor. De asemenea, au rememorat şi interviurile pe care le-au realizat cu oamenii, în vederea documentării, pentru punerea în aplicare a acestui ambiţios proiect. În acest mod, ei au refăcut o pagină din istoria recentă a oraşului Panciu, prin intemediul mărturiilor celor care şi-au intersectat la un moment dat viaţa cu cea a fabricii de tricotaje.
La activitate au luat parte invitaţi de seamă, printre care şi conferenţiar Ionuţ Costea, din cadrul Institutului de Istorie Orală al Universităţii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca. „I-a încântat ideea de a fi reporteri, să mergă să vorbească cu diverse persone, foşti angajaţi ai fabricii, pe baza unui ghid de interviuri. Acest proiect a fost o istorie trăită, ei au intrat în direct cu istoria, nu le-a mai povestit-o un profesor. Au primit aprecierile foştilor angajaţi ai fabricii care au fost invitaţi”, a spus Luminița Cociorbă, profesoar coordonatoar al proiectului.
Elevii au luat un ultim interviu la încheierea proiectului, de această dată ei punând întrebări cnferenţiarului Ionuţ Costea, interviu ce va fi publicat în revista liceului.
Elevii Liceului Teoretic „Ioan Slavici“ din Panciu au participat, cu multă emoţie şi bucurie, la activitatea de încheiere a proiectului de aducere în atenţie a istoriei locale, intitulat „Întrep