Constructor-vedetă al anilor de criză, a marcat achiziţii, controlează firme cu importante contracte din bani publici, numele lui fiind asociat adesea cu cel al lui Ioan Rus.
Cu Napocamin vehicul de achiziţii, Bene s-a implicat într-o serie de tranzacţii în ultimii doi ani: în 2011 a preluat controlul Napoca Construcţii, anul trecut a achiziţionat jumătate dintr-o altă societate cu lucrări din bani publici, Construdava, iar recent a semnat contractul pentru celebrul imobil monument istoric în care au funcţionat hotelurile New York şi Continental.
De la Construcţii Napoca la Continental s-au mai întâmplat nişte lucruri. Cum arată acum grupul?
Avem Unirea, o societate pe profit, cu valori imobiliare mari. Firma nu are nicio datorie, întregul grup nu are niciun credit, firmele nu au leasinguri. Lucrăm din bani proprii. Mai avem clădiri în Cluj, avem şi investiţii proprii, dezvoltăm proiectul cu Armata (proiectul locuinţelor pentru militari, construit de Taurus Development, n. red.). Sunt acţionarul majoritar al Taurus, e un proiect unde sunt implicat de doi ani. Avem în lucru şi proiectul imobiliar al Napocamin, de pe Tăietura Turcului, cu termen de finalizare anul viitor.
A mai intrat ceva nou în grup? Aţi trecut de graniţa Clujului?
Noi suntem activi de 12 ani în Bucureşti, avem staţii de betoane, lucrăm pe Craiova, cu Napocamin şi cu Panpetrol.
Ben&Ben mai există? Avea în 2012 pierderi de 2,3 milioane de lei.
E în faliment, dar acesta a fost cauzat de stat. Noi aveam de recuperat nişte creanţe, pe nişte primării, pentru lucrări finalizate, de 4 milioane de euro, sume care nu s-au mai încasat. Sumele pe care le aveam de plătit către furnizori au fost plătite, au rămas cele către stat. Avem 18 firme în grup, care acţionează pe diverse paliere.
Care generează cele mai mari afaceri?
Ar fi 4-5 societăţi,