Peste o sută de persoane din Siliştea (Vaslui) protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist, iar firma angajată de companie să amenajeze platforma din zonă şi-a retras cele două utilaje aduse miercuri.
Localnicii din Siliştea au petrecut noaptea de miercuri spre joi în cortul amenajat în zona unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist, ei spunând că nu vor renunţa la proteste.
"Vrem să vedem ce fac cei de la Bucureşti, să ia o decizie să scăpăm definitiv de Chevron, noi vom rezista în continuare. Am rezistat ieri (n.r. - miercuri) când a fost atât de greu...nu plecăm sub nicio formă. Ne mint în continuare şi ne gândim să nu fie din nou vreo capcană aşa cum au încercat de câteva ori până acum", a spus Ioan Gâza, unul dintre protestatari.
În cursul dimineţii de joi, societatea angajată de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist şi-a retras din zonă cele două utilaje - un excavator şi un buldozer -, în huiduielile manifestanţilor.
Tot joi dimineaţă, la Siliştea, au venit din nou prefectul de Vaslui, Radu Renga, şi şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, care au inspectat zona, după care s-au retras la Primăria Ivăneşti, localitate învecinată cu comuna Pungeşti, pentru a discuta.
"Drumul judeţean a fost deblocat, nimeni nu mai este în pericol, cetăţenii au apreciat că autorităţile au acţionat pentru a detensiona situaţia. Jandarmeria nu mai are obiectul muncii şi nu există niciun motiv pentru a rămâne acolo", a declarat pentru MEDIAFAX prefectul Radu Renga.
La ora transmiterii acestei ştiri, traficul pe drumul judeţean Vaslui - Gârceni se desfăşoară cu dificiultate, maşinile fiind nevoite să treacă printre protestatari pentru a ajung