17 judeţe au fost pe lista procuroriilor DIICOT în încercarea de a destructura una dintre cele mai mari reţele de phising din România Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, au efectuat un număr de 38 percheziţii domiciliare la locaţiile aparţinând unor persoane fizice pe raza a 17 judeţe, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea infracţiunilor de : „acces fără drept la un sistem informatic”, „modificare de date informatice fără drept„, „deţinere fără drept de date informatice în scopul săvârşirii de infracţiuni”, „fals informatic”, „fraudă informatică”, „falsificare instrumentelor de plată electronica”, „deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, „ efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, şi înşelăciune, toate în formă continuată. În cauză există suspiciunea că activitatea infracţională a membrilor grupării, desfăşurată din 2009 şi până în prezent, a fost structurată pe mai multe paliere, fiecare dintre aceştia având atribuţii bine determinate.
Potrivit pressalert.ro printre judeţele vizate au fost şi Timiş, Caraş Severin, Arad, Hunedoara. O amplă operaţiune a Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi pentru destructurarea unei grupări specializarea în fraude cu carduri clonate. Procurorii DIICOT au stabilit că reţeaua, care era foarte bine organizată, a acţionat din 2009 şi până în prezent, în 24 de ţări, atât din Uniunea Europeană cât şi din afara acesteia, prejudiciul stabilit fiind de 2,5 milioane dolari.
Liderul grupării împreună cu alţi doi suspecţi se ocupau , conform procurorilor, cu ” obţinerea datelor de identificare a cărţilor