Privatizarea CFR Marfa a mers "incredibil de prosteste si de neorganizat" incat e posibil ca, de fapt, sa nu fi fost decat un joc politic pentru a "impaca FMI", dar fara riscul unor posibile disponibilizari, care ar fi contat in alegerile de anul viitor, afirma analistul Mircea Cosea.
Intr-un scurt interviu acordat Ziare.com, prof. dr. Mircea Cosea subliniaza faptul ca cea mai afectata de aceasta noua privatizare esuata este credibilitatea Romaniei pe piata financiara, investitorii straini putand observa ca la Bucuresti sunt "doua forte care se bat politic peste interesele tarii" - presedintele si premierul.
Vazand cum au evoluat lucrurile, credeti ca privatizarea CFR Marfa a fost un joc politic menit sa insele vigilenta FMI? Relu Fenechiu a subliniat, marti seara, ca este meritul sau ca a anuntat pe 20 iunie castigatorul licitatiei, pentru ca astfel s-a putut incheia cu bine acordul cu FMI si semna unul nou, fara de care am fi avut mari probleme.
Eu am avansat teoria aceasta inca din urma cu doua saptamani, dar era putin diferita. Eu spuneam ca asa cum au mers lucrurile, aproape incredibil de prosteste si de neorganizat, pare sa fi fost un scenariu. Dar eu nu pun numai in legatura cu FMI, poate sa fi fost si aceasta, eu pun in legatura cu alegerile care vin - alegerile din 2014, care sunt foarte importante - in contextul in care USL, si in primul rand guvernul, nu are niciun rezultat notoriu in respectarea programului electoral si nici in rezolvarea unor probleme importante.
Ganditi-va ca nu au rezolvat nici revizuirea Constitutiei, regionalizarea merge foarte greu, nu se stie exact ce este cu TVA-ul la paine... In sfarsit, lucrurile nu sunt aranjate. Si atunci, probabil ca s-ar putea (e doar o presupunere) ca, in pregatirea acestor alegeri, Guvernul sa se teama de un lucru foarte, foarte grav, si anume ca in urma priva