Pe lângă orgoliile partidelor implicate, uniunea forţelor de dreapta se confruntă şi cu antipatiile individuale. Demisionat din PDL, Teodor Baconschi a intrat în coliziune cu fostul său coleg, Popoviciu.
Vicepreşedintele Mişcării Populare şi cel care l-a vrut exclus din PDL s-au contrat ieri, la emisiunea "Evenimentul zilei", difuzată de B1TV. Intervenind prin telefon, vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu i-a transmis lui Baconschi părerea sa despre el. "Domnul Predoiu a venit în partid când este în Opoziţie, într-o perioadă grea, iar domnul Baconschi a semnat adeziunea la PDL când era ministru în funcţie şi a plecat când PDL nu mai este la putere", a acuzat Popoviciu. Atenţionat de moderator că Baconschi nu s-a dus la bine, ci tot la Opoziţie, Popoviciu nu s-a lăsat. "USLul nu-l primea oricum. Poate aţi uitat cum a fost criticat când era ministru de Externe, unde să plece?", a continuat el.
"Când dvs vă ascundeaţi şi nu apăreaţi la televiziuni am apărat destul PDL-ul, în momente critice, inclusiv la guvernare", a parat Baconschi.
Reintrat apoi în discursul standard, Popoviciu a reluat din nou ideea coagulării Dreptei prin absorbţia partidelor mai mici de către PDL. "PDL a crescut la 19%, şi cred că luna viitoare suntem peste PNL", s-a fălit el.
Întrebarea care se pune este cum se va face uniunea Dreptei, în contextul în care discursul despre fuziune este dublat de atacuri la persoană, mai ales că unii membri ai Mişcării Populare au ajuns acolo demisionând din PDL.
"Dreapta se va consolida când orgoliile mărunte vor dispărea", crede preşedintele PMP, Eugen Tomac. "Eu am plecat din PDL pentru că nu mă simţeam reprezentat într- un partid închis. Sunt la conducere oameni de 7-8%. Dacă se va întâmpla acest lucru (o fuziune - n.r.) vom discuta despre principii, nu despre aranjamente".
Ştefan Pirpiliu (Forţa Civică), plecat şi el din PDL, crede