Rectificarea bugetară este ca o gură de aer pentru unele primării din judeţul Gorj. Un exemplu este Primăria Cruşeţ, acolo unde angajaţii nu şi-au mai primit salariile de două luni. În acest sens, analizele sunt în linie dreaptă, iar autorităţile judeţene dau asigurări că la sfârşitul lunii octombrie va avea loc o rectificare bugetară.
Situaţie critică în comuna Cruşeţ, acolo unde se înregistrează restanţe salariale de două luni. Reprezentanţii autorităţii locale din Cruşeţ aşteaptă bani de la Guvern pentru a reuşi să achite salariile angajaţilor primăriei, dar şi utilităţile din comună. „Aştept rectificare bugetară ca pe o bulă de oxigen, mai ales că nu am bani pentru retribuirea salarizării şi nu am bani pentru pentru iluminatul public şi staţiile de apă. Am două luni de zile restanţă la salarii”, a declarat primarul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin.
Primăria Negomir are nevoie de 3 miliarde de lei vechi!
Şi edilul din comuna Negomir aşteaptă cu sufletul la gură cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, pentru ca toate lucrările, utilităţile şi alte cheltuieli să fie acoperite. Ion Gruescu, primarul comunei ar mai avea nevoie de 3 miliarde de lei vechi pentru ca acest an să fie închis în mod normal. „Am şi eu probleme. Am nevoie de circa 3 miliarde ca să mă închid pe tot ceea ce am făcut, pe utilităţi, pe lucrări. Am nevoie de aceşti bani să închei anul”, a menţionat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.
Rectificare bugetară, la finele lunii
Funcţionarea administraţiilor locale din Gorj depinde de resursele financiare. Autorităţile judeţene dau asigurări că rectificarea bugetară mult aşteptată de unii edili gorjeni va fi aprobată la sfârşitul acestei luni. În acest moment, se fac analize ale dimensiunii financiare, astfel încât închiderea anului să fie făcută fără probleme. „Noi rectificăm cel mai bine bugetele în interiorul nos