Elevii Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea“ din Focşani au marcat „Ziua Mondială a Pâinii“ printr-o activitate menită să aducă bucurie în sufletele copiilor aflaţi în grija Centrului „Prîslea şi Harap Alb” din Focşani. Astfel, sub îndrumarea cadrelor didactice, liceenii au pregătit pâine în laboratorul unităţii, dar şi produse de patiserie, pe care le-au oferit apoi copiilor din centru.
De asemenea, ziua a fost marcată şi prin alte activităţi în cadrul colegiului, cum ar fi prepararea şi servirea unor tipuri diferite de pâine, fără amelioratori, în cadrul orelor de pregătire practică de specialitate în industrie alimentară, aceasta fiind o pledoarie pentru consumul de produse sănătoase şi pentru o viaţă sănătoasă. „Şcoala şi comunitatea au datoria de a realiza, prin efort comun, dezvoltarea personalităţii elevilor, nu numai sub aspect cognitiv ci şi prin descoperirea şi promovarea aptitudinilor, atitudinilor, pentru a-i învăţa să comunice, să fie creativi, să înţeleagă lumea în care trăiesc. Aşadar, a învăţa în societatea contemporană înseamnă, pentru elev, mai mult decât informare pur ştiinţifică, presupune să înveţe să lucreze în echipă, să fie toleranţi cu cei din jur, atenţi la nevoile aproapelui“, au precizat reprezentanţii Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea“ din Focşani.
„Ziua Mondială a Pâinii“ este sărbătorită anual pe data de 16 octombrie, în aproximativ 30 de ţări de pe toate continentele.
Elevii Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea“ din Focşani au marcat „Ziua Mondială a Pâinii“ printr-o activitate menită să aducă bucurie în sufletele copiilor aflaţi în grija Centrului „Prîslea şi Harap Alb” din Focşani. Astfel, sub îndrumarea cadrelor didactice, liceenii au pregătit pâine în laboratorul unităţii, dar şi produse de patiserie, pe care le-au oferit apoi copiilor din centru.
De asemenea, ziua a fos