Reţeaua fraudării sistemului de sănătate bifează o nouă metodă: cu datele personale strânse în campanii umanitare, cel mai mare spital din vestul ţării a făcut sute de internări fictive pentru care a primit bani de la asigurările publice
Clinicile şi spitalele private care îşi rotunjesc veniturile inventând pacienţi şi reţete compensate, pentru care ridică bani frumoşi de la sistemul public de asigurări, au ajuns un fenomen în toate colţurile ţării. "Fără să furăm, nu am face profit din contractele cu asigurările", este motivul invocat de şefii clinicilor care fac uz de fals şi îşi forţează şi angajaţii să meargă pe acelaşi drum, potrivit unor mărturii prezentate în campania EVZ "Medicul de Gardă".
Au inventat peste 500 de pacienţi!
Metoda deconsipirată de SRI în cel mai mare spital privat din vestul ţării întrece tot ce s-a descoperit până acum: medicii şi asistentele Athena Hospital din Timişoara au fost de acord, la iniţiativa conducerii, să facă internări fictive, cu datele personale ale unor bătrâni pe care le adunaseră în campanii umanitare.
În baza internărilor inventate, Casa Judeţeană de Sănătate Timiş a decontat către Athena Hospital din Timişoara sume importante în ultimii trei ani.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au efectuat, miercuri, o percheziţie la spital, de unde au ridicat mai multe documente şi registre de evidenţă care le-ar putea susţine acuzaţiile. Anchetatorii suspectează medicii de la Athena Hospital că au inventat peste 500 de pacienţi pentru care au obţinut deconturi de la Casa Judeţeană.
"Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara efectuează cercetări faţă de angajaţii SC Athena Hospital Timişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, existând suspiciuni că î