Elevii şi preşcolarii care îşi doresc să înveţe tainele meşteşugurilor populare pot să participe la "Săptămâna fără calculator", parte a programului "Vacanţă la Muzeul Satului", care se va desfăşura în vacanţa intertrimestrială a elevilor din ciclul primar, în perioada 4 - 8 noiembrie.
Copiii din preşcolar şi din clasele primare care vor să se desprindă de calculator în săptămâna de vacanţă de la începutul lunii noiembrie se pot înscrie la mai multe ateliere de creaţie, organizate de Muzeul Satului din Capitală, între 4 şi 8 noiembrie 2013, potrivit unui comunicat publicat de Mediafax.
Este vorba despre modelaj în lut, podoabe populare, ţesut, ouă încondeiate, păpuşi, măşti, împletituri textile, icoane pe sticlă, noduri, dansuri populare, atelierul "micul constructor - machete ale caselor din muzeu" şi atelierul "micul restaurator", în limita a 15 locuri pe atelier.
Atelierele se desfăşoară între orele 10.00 - 11.30 şi 12.00 - 13.30, zilnic, de luni până vineri. Preţul pentru participarea la fiecare atelier este de 10 lei/ persoană (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie).
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" desfăşoară programe pentru copii şi tineri, oferind alternative de petrecere a timpului liber, organizând ateliere interactive, vizite de descoperire şi cunoaştere a patrimoniului etnologic. Prin paleta de programe oferită publicului larg, se doreşte educarea şi formarea prin şi pentru cultură, respectarea valorilor tradiţionale, descoperirea şi redescoperirea patrimoniului (tangibil şi intangibil), se mai arată în comunicat.
În perioada 2 - 10 noiembrie 2013, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.
Modificări în structura noului an şcolar: semestre egale şi două zile libere în plus
Anul şc