Slătinenii care vor să beneficieze de o locuinţă de la stat au câteva opţiuni oferite de municipalitate, în afara celor din fondul ANL, ultimele din această categorie fiind distribuite în vara acestui an. În funcţie de vârstă, studii, venit sau numărul de membri ai familiei, solicitanţii mai pot obţine o locuinţă din fondul locativ al municipalităţii sau din cele două blocuri sociale din Slatina. De asemenea, mai există posibilitatea atribuirii în folosinţă gratuită a unui lot de teren.
În Slatina mai există 91 de locuinţe din fondul locativ de stat, situate în mai multe zone ale municipiului, chiriaşii beneficiind de prevederile Legii privind vânzarea locuinţelor din fondul locativ, din anul 1992. Chiria pentru aceste locuinţe - apartamente sau garsoniere - este calculată în conformitate cu prevederile HG 310/2007: suprafaţa locuibilă-0,84 lei pe metrul pătrat; suprafaţa antreului, tindei, verandei, culoarului, bucătăriei, chicinetei, oficiului, debaralei, cămării, camerei de baie, WC-0,34 lei pe metrul pătrat; suprafaţa teraselor, pivniţelor, boxelor, logiilor, spălătoriilor, uscătoriilor-0,19 lei pe metrul pătrat.
„Sunt locatari care au contract din 1992, când a apărut Legea privind vânzarea locuinţelor din fondul locativ de stat. Au mai rămas 91 de chiriaşi care nu le-au cumpărat”, a precizat Mihaela Stana, viceprimarul Slatinei.
Ea a adăugat că, în decursul timpului, nu au avut loc schimbări în ceea ce-i priveşte pe chiriaşii acestor locuinţe.
Locuinţele din fondul locativ devin libere numai când titularul contractului de închiriere renunţă la el şi îl predă consiliului local, în caz de deces al titularului şi în condiţiile în care nu mai există o altă persoană în fişa de membri ai familiei care să-l preia, sau în cazul în care se procedează la evacuare, în condiţiile legii.
„În condiţiile în care aceste locui