Stau zilnic pe o bombă cu ceas. 280 de copii clujeni îşi pun viaţa în pericol chiar în grădiniţa în care învaţă. Centrala care se află în subsolul unităţii „Grădinița Trenulețul Veseliei” de pe strada Câmpeni este veche de mai bine de 50 de ani şi nu deţine autorizaţie de funcţionare. Deşi cu toții se tem de o tragedie, până se vor găsi bani de reparaţii, dascălii şi copiii merg în continuare la cursuri.
Centrala este formată din două cazane vechi de zeci de ani care se pot defecta în orice moment, și care ar putea duce la o tragedie. Deşi conducerea a făcut nenumărate demersuri către Primărie, până acum nu s-au găsit bani pentru schimbarea ei.
„Centrala este din anii '60, deci este o centrală foarte veche. Desigur, ideal ar fi să o schimbăm și să obţinem autorizaţie de la Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor, dar aici este vorba de resursele financiare pe care Primăria le are la dispoziţie să facă acest lucru”, a declarat pentru citynews.ro Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.
Părinţii care îşi aduc zilnic micuţii la grădiniţa trenuleţul veseliei speră ca problema să fie rezolvată cât mai curând. „Nu avem nicio singuranță, dar nu avem nici ce să facem. Sigur că suntem îngrijorați, ne frământă acest lucru, dar sperăm cumva să se remedieze situația”, ne-a spus Ana T., mama unei fetițe. Flaviu Ș., un bunic care își aduce în fiecare dimineață copilul la grădinița, că este îngrijorat, și că știe de situație la puțin timp după ce nepotul a început să meargă la drădiniță.
De asemenea, în sezonul trecut, datorită presiunii acumulate, mai multe calorifere s-au supraîncălzit și au cedat datorită acestei probleme.
Primarul Emil Boc spune că că această problemă se va rezolva cât mai curând. „Regia Autonomă de Termoficare are în programul de modernizare toate centralele di