Verificările făcute de procurorii din cadrul DIICOT împreună cu agenţii Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti i-au dus pe anchetatori şi în localitatea buzoiană Vadu Paşii. Aici domicilia unul dintre membrii unei reţele care se ocupa încă din 2009 cu falsificarea de carduri, reuşind să păgubească cetăţeni din 24 de ţări cu suma de 2,5 milioane de dolari. Buzoianul era unul din cei 13 membri ai grupării, ocupând un post pe unul din cele trei paliere pe care era structurată activitatea acesteia.
„Creierul” reţelei, împreună cu doi aghiotanţi, acţiona în judeţul Mehedinţi, pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin, aceştia ocupându-se cu obţinerea datelor de identificare a cărţilor de credit. Pentru aceasta, se foloseau de metoda phishing, folosind programe de calculator prin intermediul cărora intrau în baze de date sau interceptau transmisii de date informatice conţinând informaţii confidenţiale despre carduri de credit. Au reuşit astfel, din 2009 până în prezent, să fure datele a peste 50.000 de cărţi de credit aparţinând unor cetăţeni din 24 de ţări din Uniunea Europeană, dar şi din afara acesteia. Cei trei constituiau palierul principal al reţelei, iar odată procurate datele respective, acestea erau vândute unui grup de alţi cinci membri, ce constituiau palierul secund.
Aceştia fie vindeau ulterior datele altor persoane interesate, la un preţ mai mare decât cel de achiziţie, fie, în colaborare cu alţi membri, falsificau cardurile ale căror date erau obţinute ilegal. Cardurile respective erau apoi folosite pentru a achita cumpărături făcute on-line sau pentru a extrage bani cash de la ATM-uri. De asemenea, cardurile mai erau împrumutate şi altor persoane pentru operaţiuni similare.
Cei care „închiriau” cardurile reprezintă al treilea palier al grupării, aceştia plătind sume modice pentru a primi instrumentele de plată respect