România se pregătește de cea de-a 3-a ediție Săptămâna Gustului. Timp de o săptămâna, te invităm să descoperi combinații unice de ingrediente, gusturi noi şi gusturi vechi, precum şi câțiva dintre cei mai buni chefi din Europa.
Săptămâna Gustului, la a 3-a ediție, se va lansa pe data de 17 octombrie prin evenimentul „Gusturi şi Destinații”, eveniment aflat sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței. O seară de gală ce ne va purta intro călătorie pe tărâmurile bătrânului continent, unde invitații se vor delecta cu preparate din mai multe bucătarii europene şi cu o degustare de brânzeturi DOC Franceze în fruntea cărora este „Roquefort Papillon”.
Chefi VIP invitați : Cedric Chabaudie, Fréderic Janault, Bertil Lohmander.
Sub deviza "Bun pentru gust, pentru sănătate şi pentru planetă" realizăm activităţi şi evenimente dedicate unui public numeros, de diferite categorii sociale şi de vârsta.
Dacă în 2012, peste 200 de "lecții de gust" au fost însușite de către elevii claselor primare, în ediția din acest an, în jur de 10.000 de elevi din școlile primare se vor întâlni cu profesorii gustului în București, Pitești, Ploiești, Oradea, Brașov, Cluj, Iași, Constanţa, Timișoara, Craiova, Sibiu, Arad, Suceava, începând cu 18 octombrie 2013 şi continuând până pe 11 Aprilie 2014. Profesorii Gustului sunt Bucătarii Săptămâna Gustului şi Bucătari foști concurenți ale primelor două sezoane MasterChef România. (Petru Buiuca, Vlad Mureșan, Alex Hora, Bogdan Roman, Alex Petricean, Mihai Toader, Mimi Nicolae.
În data de 18 Octombrie vom da startul Lecțiilor Gustului la Şcoala Centrală, unde Chefs VIP invitați din Franța împreună cu Petru Buiuca, câștigătorul primei ediții Master Chef din România, se vor întâlni cu elevii claselor a 3-a pentru a îi învață cum să mănânce echilibrat şi sănătos ţinând cont şi de plăcerile gustului.
15 restaurante, într