Acţiunile SIF1 Banat-Crişana se tranzacţionează la un discount între valoarea unitară a activului net (VUAN) şi preţul din piaţă de peste 62%, această diferenţă fiind cea mai mare, în comparaţie cu celelalte Societăţi de Investiţii Financiare (SIF-uri). În cazul titlurilor celorlalte patru SIF-uri, diferenţele faţă de activul net pe acţiune sunt de 38,7% - 48%, unde cel mai mic discount se regăseşte la SIF Transilvania.
Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare Intercapital Invest, pune diferenţa dintre VUAN şi preţul din piaţă al SIF1 pe seama percepţiei investitorilor asupra companiei. Domnia sa consideră că investitorii nu au încredere foarte mare în societate şi că, de aceea, nu intră la cumpărare. Potrivit directorului de tranzacţionare Intercapital, această percepţie a investitorilor este cauzată de ştirile legate de SIF1 din ultima perioadă şi de faptul că societatea nu a distribuit dividende acţionarilor.
Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a amendat cu 10.000 de lei pe preşedintele SIF1 Banat Crişana, Dragoş Bîlteanu, pentru că nu a informat, în termen, publicul cu privire la caracteristicile com¬paniei SIF Imobiliare Ltd., înfiinţată în Cipru.
Mai multe voci au criticat hotărârile luate de conducerea SIF1, în acest an, precum reducerea capitalului social, constituirea SIF Imobiliare Limited, achiziţionarea Turism Azuga de la o firma afiliată preşedintelui Consiliului de Administraţie fără raportarea tranzacţiei către acţionari, precum şi achiziţia de obligaţiuni Romenergo.
Mihai Mureşian consideră că, în timp, diferenţa dintre VUAN şi preţul din piaţă al SIF Banat Crişana nu va mai fi atât de mare.
Lipsa dividendelor şi deciziile controversate ale conducerii SIF-ului sunt motivele care au dus la diferenţa mare dintre VUAN şi preţul din piaţă al SIF Banat-Crişana şi în opinia lui Simion Tihon, broker la Prime