Daniel Tudor a anunţat joi dimineaţă că demisionează din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, invocând „motive personale”, dar şi modificările aduse de Guvern prin ordonanţa de urgenţă aprobată miercuri.
„În contextul celor mai recente modificări legislative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, care menţionează incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF şi membrii Parlamentului României şi din motive personale am decis să demisionez din funcţia actuală, întrucât eu şi soţia mea am putea fi în situaţie de incompatibilitate, din punct de vedere juridic”, a explicat Daniel Tudor, într-un comunicat dat publicităţii.
Modificările legislative la care se referă Tudor sunt cuprinse în ordonanţa de urgenţă aprobată miercuri de Guvern. În documentul respectiv a fost introdusă o prevedere prin care se precizează că şefii de la ASF nu trebuie să fie „soţi şi nici rude ori afini până la gradul al treilea cu membrii Biroului Permanent al Parlamentului”. Aşadar, nu se referă la toţi parlamentarii, ci doar la conducerea celor două Camere ale Legislativului. Soţia lui Daniel Tudor, Doina-Anca Tudor este senator PNL de Buzău şi vicelider al grupului parlamentar liberal. Prin urmare, demisia din conducerea ASF nu are neapărat legătură cu această incompatibilitate.
Despre plecarea lui Tudor de la ASF s-a mai vorbit şi în vară
„Consider că este normal să renunţ eu, întrucât soţia mea a fost aleasă în Parlament prin votul uninominal al cetăţenilor, pentru un mandat de 4 ani. Consider că la împlinirea exact a unui an în această funcţie (am fost ales de trei ori) mi-am îndeplinit o parte din obiective şi am reuşit să îmi aduc, atât cât am putut, aportul şi suportul pentru piaţa asigurărilor”, a mai scris Daniel Tudor în comunicatul citat.
Daniel Tudor a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al ASF la pr