Atribuţiile vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru sectorul asigurări-reasigurări, Daniel Tudor, care şi-a anunţat demisia din motive personale, vor fi preluate de prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu până la numirea noii componenţe, a anunţat instituţia.
Tudor a declarat că nu va mai candida pentru funcţia de vicepreşedinte ASF, din motive personale şi ca urmare a unei posibile incompatibilităţi cu statutul de senator al soţiei, Doina Tudor, senator PNL din decembrie 2012.
Într-un comunicat al ASF, Tudor a afirmat că este normal să demisioneze el, întrucât Doina Tudor a fost aleasă în Parlament prin votul cetăţenilor. "Consider că la împlinirea exact a unui an în această funcţie (am fost ales de trei ori) mi-am îndeplinit o parte din obiective şi am reuşit să îmi aduc, atât cât am putut, aportul şi suportul pentru piaţa asigurărilor", a spus el. Autoritatea de Supraveghere Financiară notează în comunicat că a luat act de noile modificări legislative privind reducerea numărului membrilor Consiliului ASF, de la 11 la 9, şi situaţiile de incompatibilitate care pot surveni pentru membrii Consiliului. Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, reducerea componenţei Consiliului ASF de la 11 la 9 membri, pentru a răspunde unei solicitări a FMI.
Tot miercuri, Ministerul Finanţelor Publice a publicat la secţiunea transparenţă decizională a paginii web a instituţiei proiectul de ordonanţă de urgenţă, dar nu există informaţii dacă forma de pe site este aceeaşi cu cea aprobată de Guvern. Potrivit documentului publicat de MFP: "A.S.F. este condusă de un Consiliu format din 9 membri, dintre care un preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi 3 vicepreşedinţi, care sunt membri executivi. Fiecare dintre cei 3 vicepreşedinţi are atribuţii specifice corespunzătoare unuia dintre cele 3 sectoare de supraveghere financiară. În