Lipsa banilor și calitatea produselor îi determină pe cât mai mulți craioveni să calce pragul magazinelor second-hand de electrocasnice. Multe dintre aceste magazine rezistă de ani buni.
Lipsurile financiare îi determină pe mulți cetățeni din Bănie să dea o raită prin magazinele de electrocasnice la mâna a doua. Oamenii vin, se uită, compară prețurile produselor din second cu prețurile produselor noi, după care se hotărăsc dacă merită să cumpere produsul respectiv. „Prefer să îmi cumpăr o mașină de spălat dintr-un second decât să mă duc să o cumpăr nouă pentru că buzunarul nu-mi permite. Și, în plus de asta, chiar sunt mulțumită de tot ce am cumpărat până acum“, a spus Tatiana Voica. Insuficiența banilor îl împinge și pe Ovidiu Gușă să-și cumpere un frigider la mâna a doua: „Eu îl iau să-l duc la țară. Nu văd de ce să dau atâția bani pe unul nou, mai ales că nu îl folosesc așa des. Și, în plus, multe dintre ele zici că sunt noi. Cred că au fost prea puțin folosite“.
Pe lângă lipsa banilor, calitatea produselor la mâna a doua, importate, îi face pe cumpărători să vină din ce în ce mai des în magazinele second-hand de electrocasnice. „Cumpăr de mai mulţi ani tot ce-mi trebuie prin casă de la magazine second și sunt foarte mulțumită pentru că aceste produse chiar sunt de calitate“, ne spune Maria Văduva. Despre calitatea și prețurile produselor din magazinele de electrocasnice la mâna a doua vorbește un angajat dintr-un asemenea magazin, care rezistă pe piață de 20 de ani: „Calitativ, produsele de la second sunt mult mai bune decât cele noi, nici nu se compară. Dacă iei o mașină de spălat nouă îți dau la ea garanție trei ani, trei ani și o lună te ține și după se strică“.
La second-ul de pe strada Râului, deschis în anul 2005, marfa este adusă din Anglia și Danemarca, iar calitatea produselor și seriozitatea sunt pe primul loc pentru patronul magazi