Ieri 16 Octombrie 2013 , cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, Asociația UNCO- United For Community a preluat inițiativa de a marca această zi în orașul Mizil împreună cu elevii clasei a VIII-a A de la Școala Gimnazială Mizil îndrumați de domnul profesor Virgil Coman .
"Împreună am mers la fabrica Ana & Cornel, unul din cei mai importanți producători din industria alimentară din județul Prahova, unde reprezentanții societății ne-au prezentat procesele tehnologice de preparare a produselor din carne. Ulterior elevii au efecutat o vizită în fabrică.
Motivul care a stat la baza acestei acțiuni a fost necesitatea conștientizării comunității asupra importanței marcării zilei. Acțiunea se constituie într-un semnal de alarmă asupra problematicii privind securitatea alimentară și eradicarea foametei la nivel mondial și un mecanism prin intermediul căruia tânăra generație să fie conștientizată și să cunoască rolul și importanța comunității în identificarea și implemantarea unor soluții destinate persoanelor aflate în situații extreme.
Acestei inițiative s-a alăturat și domnul Laurențiu Rebega, Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.
Tema din acest an propusă de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru Ziua Mondială a Alimentației 2013 este “Sisteme alimentare durabile, pentru Securitate Alimentară şi Nutriţie”, în contextul în care tema principală asumată de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) până în anul 2020 este “Lupta pentru eradicarea foametei la nivel mondial “.", se arata in comunicatul de presa.
Ieri 16 Octombrie 2013 , cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, Asociația UNCO- United For Community a preluat inițiativa de a marca această zi în orașul Mizil împreună cu elevii clasei a VIII-a A de la Școala Gimn