Vinul este o ființă vie, care se naște, se dezvoltă, ajunge la apogeu, apoi îmbătrânește și în final se stinge. Secretul este să îl consumăm în momentul în care ne poate oferi plăcerea maximă iar acest secret va fi descoperit sâmbătă, 26 octombrie, în cadrul Cursului de inițiere în degustarea vinului, organizat la Timișoara.
Acest curs este destinat iubitorilor de vin, persoanelor care nu se mulțumesc doar cu băutul ci doresc să și înțeleagă povestea pe care ne-o spune fiecare vin. Este destinat celor care doresc să găsească răspunsul la întrebarea de ce îmi place sau nu îmi place un vin anume, explică scopul cursului Zoltán Szövérdfi-Szép, inițiatorul acestui proiect, absolvent al cursului de avansați al Wine and Spirit Education Trust.
Pe durata celor opt ore se va discuta despre regiunile viticole ale României, stiluri și tipuri de vin, metode de vinificare, temperaturi și pahare de servire, mod de păstrare, degustare și analiză obiectivă, elemente de cultura vinului. Partea teoretică va fi aprofundată prin degustarea a 13 vinuri, din care unul defect tocmai pentru a vedea și diferențele dintre un vin bun și unul cu defect.
La sfârșitul cursului, cei 10 participanți vor putea formula o părere obiectivă despre vin. Vor fi mai critici însă vor ști să aleagă vinul potrivit pentru diferitele ocazii, fie o cină obișnuită, fie un eveniment special în familie. Însă cel mai important lucru este că vor înțelege vinul și îl vor putea aprecia la adevărata lui valoare, mai spune Zoltán Szövérdfi-Szép.
Cursul este desfășurat în cadrul Biroului de Consiliere și Formare – START, organizație neguvernamentală, non-profit, cu scopul de a educara tinerii și persoanele active în societatea civilă. Alte detalii la telefon: 0721613521; prin e-mail: zoltan@ROvinHUd.net. Termenul limită pentru înscrieri este marți, 22 octombrie, ora 22.
Vinul este o ființă