Scris de Lavinia Ceuta - Dacă m-ar întreba cineva care este prima discuție ce o port în cabinet cu pacienții mei, aș răspunde fără ezitare: le vorbesc despre APĂ! Nu putem vorbi de un început în cunoașterea și reglarea dietei personale, în acumularea de noțiuni de sănătate și prevenție a bolilor prin dieta zilnică, fără să știm despre cât este de important consumul de apă, ce fel de apă să consumăm, când anume – pe perioada de derulare a unei zile – şi câtă apă să bem într-o zi.
Fară apă nu putem vorbi de viață, de strucutura noastră fizică, procentul de aproximativ 70% apă din care noi suntem formați, ne îndreptățește să spunem aceasta. Ne naștem cu aproape 90% apă în constituția fizică și murim atunci când ajungem la nivelul de 50-60%. Se spune că nu murim de bătrânețe, murim atunci când suntem complet deshidratați și funcționalitatea întregului nu se mai poate desfășura şi manifesta!
Și, spunând asta, îmi puteți da dreptate acum, că nu este nimic mai important decât optima hidratare și cunoșterea modului și cantităților necesare acestui proces.
Ei bine, de unde ne luăm apa, cum ne hidratăm organismul?
Apa o bem dimineața, pe stomacul gol, obișnuiți-vă așa cum faceți un duș să curățați exteriorul, faceți un duș și interiorului vostru. Japonezii au tehnica lor celebră de prevenție si de tratare a bolilor prin consumul a 600 de ml de apă dimineața, imediat după trezire, evident, pe stomacul gol! Și rezultatele medicale confirmate de-a lungul timpului, ne îndreptățesc să tot pomenim despre acest bun și sănătos obicei. Personal, în fiecare dimineață, încălzesc 600 de ml de apă la temperatura la care să poata fi băută și storc jumătate de lamăie. Așa îmi încep diminețile, așa vă sfătuiesc și pe voi, este cel mai bun start pentru metabolism, cel mai bun obicei de dimineață.
Sunt foarte multe gânduri ce-mi vin în minte a le spune despre consumul d