Deşi deschis de nici o săptămână, restaurantul ElToro Steak House ne-a demonstrat că nu este pregătit pentru a întâmpina clienţi.
Situat pe strada Sulmona nr. 28, localul este aproape invizibil pentru trecători. Nu iese în evidenţă nici măcar tăbliţa pe care scrie mic „Am deschis”. În Constanţa au deschis în această săptămână, dar ElToro a fost primul
SteakHouse veritabil din Cluj-Napoca. Piesa centrală este steak-ul de vită argentiniană în diverse varietăţi, pregătit pe un grătar cu cărbuni şi jar de lemne.
Interiorul este decorat cu bun gust, în nuanţe de roşu, cu piei de vacă şi poze cowboy.
Mi-a plăcut povestea spusă de ospătar, istoria succintă şi sfaturile pe care le-am primit. De asemenea, a fost frumos că ne-au servit cu ţuică de casă şi aperitive, dar mi-a lăsat impresia că astfel voiau să îşi mascheze neregulile din bucătărie.
Preţurile sunt foarte mari la ElToro Steak House şi sunt calculate la 100 de grame, fapt ce este în defavoarea clienţilor. De ce? Pentru că undeva, foarte mic, în josul primei pagini a meniului, scrie sfatul bucătarului, şi anume că se recomandă servirea unei porţii între 200 şi 400 de grame pentru a fi pe deplin satisfăcut. M-a deranjat insistenţa cu care aproape că mi-a fost impus să comand 200 sau 300 de grame din pieptul de raţă cu fructe de pădure, pentru că altfel nu puteam fi servită cu ceea ce am comandat. 100 de grame din acest preparat costă 28 de lei. Se pare că până în Cluj nu a ajuns zicala „Clientul nostru, stăpânul nostru.” Din meniu lipseau ingredientele, spre exemplu salata ElToro costă 24 de lei, dar în mod obişnuit nu ai da nici 20 pentru ruccola, 4 roşii cherry şi câteva fâşii de carne de vită.
Ineditul în acest restaurant constă în posibilitatea de a gust friptură de crocodil (100 de grame costă 50 de lei) sau friptură de cangur (35 lei / 100g)
La fel de nepl