Dana Marton
Reporter: Domnule director general al E-Star, în cadrul interviului anterior aţi menţionat de mai multe ori că suntem în Europa. Acesta este un lucru de la sine înţeles, totuşi, de ce aţi considerat necesar evidenţierea acestui aspect?
Soós Csaba: Consider că acesta a fost cel mai important lucru subliniat în cadrul interviului. Asta pentru că în cazul în care suntem în Europa, atunci avem dreptul să aşteptăm din partea României să respecte normele europene, atât la nivelul administraţiei publice, justiţiei, poliţiei, cât şi la oricare nivel al organizării administrative. Am investit foarte mulţi bani în România şi s-a ales praful de foarte multe milioane de euro, ai noştri, ai investitorilor şi ai creditorilor noştri. Asta consider că se datorează faptului că am încheiat foarte puţine acorduri care au fost apoi respectate de către parteneri.
Mai exact, după ce au încălcat acordurile încheiate, ne-au pus şi o grămadă de piedici. Până în ziua de azi, aparatul de stat român îi intimidează pe colegii noştri şi ne pot hărţui fără să aibă decizii judecătoreşti definitive şi fără consecinţe pentru ei. Uitaţi-vă la declaraţiile anterioare ale Primăriei Zalău: ce fel de acuzaţii se fac în cadrul acestor declaraţii şi cu ce aer de superioritate! Acesta nu pare un comportament european, şi nici faptul că se încearcă punerea sub sechestru a patrimoniului personal al colegilor noştri din România, fără să aibă o decizie judecătorească în acest sens, pentru simplul fapt că sunt reprezentanţi ai grupului E-Star. Menţionez că aceşti colegi nici măcar nu au acţionat în calitate de administratori, ci în calitate de simpli mandatari.
Rep.: Aşadar dumnevoastră aveţi încredere în sistemul judiciar românesc?
Soós Csaba: Ne-am dori să putem avea încredere şi mai multă, să credem că merită această încredere, însă experienţele noastre sunt contradic