Un proces complex, monitorizat permanent de la un pupitru de operare, fiecare timp, presiune, parametru au un rol esenţial, utilaje de ultimă generaţie pentru ca în final să apară produsul finit: berea. În ţara noastră, Heineken deţine patru fabrici de bere în Miercurea Ciuc, Constanţa, Târgu Mureş şi Craiova şi are peste 1.100 de angajaţi. Vineri, Fabrica de Bere Heineken din Craiova a organizat Ziua Porţilor Deschise pentru presă, iar sâmbătă, de la ora 9.00 şi până la ora 16.00, îi aşteaptă pe toţi cei care doresc să asiste la procesul de fabricare a berii. Mesajul producătorilor a fost unul clar: moderaţia este cuvântul-cheie.
Lucrează de 33 de ani în Fabrica de bere de la Craiova. Este „berăriţă“ cum îi place să spună, lucrează chiar la Departamentul Fabricarea Berii. „Am fost operatoare de când am început să lucrez în această fabrică. Cu câteva decenii în urmă, tot procesul se făcea manual, eram sute de oameni care munceam... Îmi amintesc şi acum cum deschideam vasele în care puneam apă după ochi, era agitaţie, gălăgie de la benzile pe care zornăiau sticlele. Era muncă, spălam sticlele, le puneam în navete, nu era totul monitorizat de calculator ca astăzi. Când mi-au pus un calculator în faţă, eram ca un copil care nu ştia să scrie. Am învăţat treptat, iar acum urmăresc pe calculatoare tot procesul de fabricaţie... La prima vedere poate părea extrem de simplu, însă fiecare parametru indicat de calculator contează, îţi trebuie o atenţie deosebită. Nu a fost zi în aceşti ani, în afară de perioada concediilor, în care să nu fiu la pupitru, sunt bucătarul-şef, berăriţa... Îmi place ceea ce fac, realizez analizele berii, verific să văd dacă am extractul dorit“, a povestit Aneta Stăncioiu, angajată la Fabrica de Bere Heineken din Craiova.
„Fabrica de bere din Craiova înregistrează rezultatele cele mai bune din Europa de Est“
Fabrica d