Scris de M. Hoster - Căciuli, ciorapi, veşnicul Kurtos Kalacs, cârnaţi, mici… şi ceva vin, cam aceasta este reţeta succesului din acest an la o nouă ediţie a Festivalului Vinului. Evenimentul a pornit la drum vineri seara şi le promite timişorenilor câteva seri frumoase, cu muzică, voie bună şi câteva pahare din celebra licoare din struguri.
Primăria Timişoara a organizat o nouă ediţie a Festivalului Vinului, celebra sărbătoare bahică devenită tradiţie în oraşul de pe Bega. Dacă în anii precedenţi vinul curgea la numeroasele standuri dedicate special acestei băuturi nobile, în acest an domină total tarabele puse la punct de cetăţenii întreprinzători şi care oferă kitsch-uri, care mai de care mai puţin la locul lor în cadrul acetui eveniment. Dacă tot te duci la festival de vin atunci de ce să nu cumperi un pistol din plastic, o pereche de ciorapi, o pălărie nereuşită sau o meşă de culoare verde fosforescent sau roz, pe care să o ataşezi la podoaba capilară după ce ai băut ceva vin. Probabil în condiţii normale nu ai face-o…
La standurile furnizorilor de mâncare, unde carnea în diferite forme e pe primul loc, se oferă şi vin, majoritatea fiert cu diferite arome. Cel puţin la momentul deschiderii nu mirosea a scorţişoară ci a varză murată.
Principal este că oamenii să se simtă bine. Cel puţin în prima zi aşa părea să fie, fiecare şi-a luat câte un pahar de vin, fie fiert, fie „naural”, preţ între 3 şi 6 lei, un mic, un cârnăcior, o hamsie şi a urmărit spectacolul folcloric de pe scenă.
În prima zi, atmosfera a fost întreţinută de ansamblul folcloric Timișul, cu participarea soliștilor Nicoleta Voica, Andreea Voica, Luminița Jucu, Carmen Popovici Dumbravă, Nicu Novac, Dumitru Teleagă, Ramona Roescu, Mimi Borțun Popescu, Camelia Florean, Luminița Safta, Lavinia Buru, Petrică Miulescu, Cornel Brici.
Sâmbătă, 19 octombrie, primii care vor cân