De la apa aromată până la pulpa ascunsă sub coaja tare, cocosul este un deliciu complet. Îndrăznește și cumpără-ți de la supermarket o nucă de cocos. Și până când o vei face îți oferim și o rețetă interesantă!
Ingrediente:
Pentru foi:
-7 linguri de zahăr
-7 linguri de ulei
-7 linguri de apă
-1 lingura de bulion
-1 plic amoniu pentru prăjituri
-faină.
Pentru cremă:
-1 litru lapte
-9 linguri făină
-1 cană zahăr
-3 sau 4 linguri de nucă de cocos
-250g unt
-esenţă de vanilie
Nucă de cocos pentru ornat - aproximativ 7-8 linguri
Mod de preparare:
Pentru foi:
1. Freci zahărul cu bulionul şi uleiul, adaugi apă şi făină cât cuprinde pentru un aluat nu foarte tare.
2. Se coc 5 foi pe dosul tăvii, în cuptor preîncălzit de temperatură medie, câte 5-10 minute fiecare.
Pentru cremă:
1. Se amestecă făina, zahărul şi nuca de cocos apoi se toarnă încet laptele rece.
2. Se pune pe foc mic, amestecându-se continuu până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc.
3. Se adaugă esenţa şi untul şi se amestecă până se topeşte.
4. Când crema s-a răcit la temperatura camerei, se ung foile şi se suprapun.
5. Se lasă la înmuiat câteva ore. Se taie, se presară cu nuca de cocos sau se lasă simplă. Tags: pajitura nuca de cocos desert zahar bulion apa amoniu ulei lapte faina unt vanilie
De la apa aromată până la pulpa ascunsă sub coaja tare, cocosul este un deliciu complet. Îndrăznește și cumpără-ți de la supermarket o nucă de cocos. Și până când o vei face îți oferim și o rețetă interesantă!
Ingrediente:
Pentru foi:
-7 linguri de zahăr
-7 linguri de ulei
-7 linguri de apă
-1 lingura de bulion
-1 plic amoniu pentru prăjituri
-faină.
Pentru cremă:
-1 litru lapte
-9 linguri făină
-1 cană zahăr
-3 sau 4 lingu