Criza finaciară este departe de a se încheia. O dovedesc problemele cu care se confruntă Direcţia Finanţelor Publice Cluj. Instituţia emite somaţii pe bandă rulantă către datornici, dar nu încasează mai nimic. Numai 25 la sută din restanţele agenţilor economici clujeni, în valoare de 131 de milioane lei, au fost recuperate în septembrie. Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe spun că depun eforturi pentru a aduna datoriile, dar firmele nu dispun de lichidităţi.
Direcţia de Finanţe a încercat să recupereze în septembrie, prin somaţii, popriri şi sechestre cele 131 de milioane de lei. Instituţia a încasat până acum doar 31 de milioane.
peste 21.000 de somaţii - 77 milioane lei; sume incasate: 24 milioane lei
peste 3.100 de popriri - 51 milioane lei; sume incasate: 7.7 milioane lei
16 sechestre înfiinţate - 3,3 milioane lei; valorificări: 5.000 lei
Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe spun că încă se simte criza financiară şi că nu au de unde recupera datoriile agenţilor economici. În loc să scadă, restenţele firmelor sunt în creştere.
"Agentii economici au ajuns sa faca datorii istorice. Noi trebuie prin procedurile care le aveam incercam sa recuperam din aceste datorii. Se fac eforturi, au crescut eforturile. luna de luna dar rezultatele sunt subtiri. lumea nu are lichiditati", a spus Gligor Gavris, purtator de cuvant al Directiei de Finante Cluj.
Luna trecută au fost organizate zece licitaţii pentru bunuri executate silit, însă numai una s-a finalizat cu succes. Finanţele au obţinut cu această ocazie 5.000 lei. Numeroase bunuri vor fi scoase la licitaţie luna aceasta pentru a treia oară.
La următoarele licitaţii mai sunt scoase la vânzare trei Dacii Logan cu preţuri de la 2700 la 3900 de lei şi o moară din localitatea Baciu, la preţul de aproape 500.000 lei. Reprezentanţii Finaţelor Publice nu sunt prea optimişti că vor reuşi