În 7 octombrie în Sala 60 a Primăriei, a avut loc întrunirea – înțelepților – board-ul municipiului Arad. Cum problema reabilitării fațadelor, devenită problema nr. 1 a urbanismului, cu prioritate, s-au trecut în revistă exemple reprezentative din cele 50 de edificii ce urmează să primească notificarea prin care proprietarii sunt atenționați să-și reabiliteze fațadele. Apoi au fost prezentate și fotografiile altor edificii, a căror fațade au fost exemplar restaurate din strădania proprietarilor, dovedind scepticilor, VEZI CĂ SE POATE!
Iată, așadar, cum, în majoritatea proprietarilor, care și-au remediat fațadele înainte de a deveni problema acută a urbanismului, au găsit soluții pentru a ascunde cablurile. Soluțiile adoptate, în manieră, deocamdată de provizorat, rezolvă problema estetică. Definitiv, rezolvarea problemei necesită revenirea la canalele speciale, ca în 1937, când s-a introdus telefonia automată în Arad.
În cele ce urmează vă prezint două clădiri etajate, coincidență, ambele construite după planurile arhitectului Karoly Fenyves, ambele pe str. Vasile Alecsandri, restaurate de nota 10, ce pot constitui exemple pentru asociațiile de proprietari.
Cu asemenea exemple prezentate de mine acum, cu celelalte edificii restaurate și comentate cu alte ocazii, cele ce le-am afirmat , adică voi nici nu știți ce oraș frumos avem , devine o frumoasă realitate. Oameni bune, vedeți că se poate. Bujor Buda
În 7 octombrie în Sala 60 a Primăriei, a avut loc întrunirea – înțelepților – board-ul municipiului Arad. Cum problema reabilitării fațadelor, devenită problema nr. 1 a urbanismului, cu prioritate, s-au trecut în revistă exemple reprezentative din cele 50 de edificii ce urmează să primească notificarea prin care proprietarii sunt atenționați să-și reabiliteze fațadele. Apoi au fost prezentate și fotografiile altor edificii, a căr