● Supuse controalelor vor fi şi magazinele din apropierea şcolilor
În această perioadă, inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor desfăşoară o serie de controale în magazinele din incinta şi din apropierea unităţilor de învăţământ, precum şi în blocurile alimentare ale creşelor, grădiniţelor, internatelor, semi-internatelor şi altor unităţi din judeţul Buzău.
În acelaşi timp, inspectorii monitorizează şi respectarea normelor sanitar-veterinare în ceea ce priveşte deru- larea programului guvernamental „Cornul şi laptele” în unităţile de învăţământ din întreg judeţul.
Echipele de control urmăresc, în principal, aspecte legate de: existenţa, în funcţie de situaţie, a documentului de înregistrare/autorizare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; respectarea cerinţelor generale de igienă referitoare la aspectele structurale şi facilităţile obiectivului controlat, dar şi a spaţiilor de depozitare şi manipulare a produselor alimentare; originea materiilor prime şi a documentelor însoţitoare obligatorii care atestă provenienţa produselor alimentare; respectarea condiţiilor referitoare la ambalarea, marcarea şi etichetarea produselor alimentare; respectare condiţiilor de transport, depozitare şi punere în consum public colectiv a produselor alimentare; modul de depozitare a produselor alimentare şi în special a celor care necesită condiţii speciale de temperatură şi altele.
„Sunt incluse în această activitate de control şi unităţile de catering care furnizează alimente unităţilor de învăţământ, sub aspectul respectării normelor generale şi specifice de igienă, pe întregul lanţ alimentar. În funcţie de neconformităţile ce vor fi descoperite, a gravităţii acestora în raport direct cu riscul pentru siguranţa alimentelor şi implicit sănătatea publică inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi