Liderii sindicali din Oltchim au avut astăzi o întâlnire cu parlamentarii vâlceni şi conducerea combinatului în urma căreia au stabilit să se deplaseze la Bucureşti pentru a-l întreba pe noul ministru al Economiei ce are de gând cu societatea din Râmnicu Vâlcea.
La întâlnirea de astăzi, sindicaliştii din Oltchim au vorbit despre înlocuirea administratorilor judiciari care se ocupă de insolvenţa societăţii.
Aceştia sunt nemulţumiţi de modul cum au evoluat lucrurile după intrarea combinatului în insolvenţă.
Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim susţine că societatea o duce mult mai rău din punct de vedere financiar decât în 2012, când funcţiona la 7 % din capacitate. În acest an, la Oltchim s-au făcut disponibilizări colective, iar salariile s-au plătit cu mare întârziere.
„Din 30 ianuarie şi până în prezent, la Oltchim, cifra de afaceri a ajuns la 48 milioane euro în condiţiile în care pierderile se ridică la 34 de milioane de euro. S-au concediat 1000 de oameni, iar angajaţii care au mai rămas nu şi-au primit salariile pe ultimele trei luni. Acum se încearcă vânzarea unor active înainte de elaborarea planului de reorganizare. Toate acestea sunt rezultatele activităţii administratorilor judiciari. Trebuie să luăm combinatul din mâinile celor doi administratori juridiciari şi este nevoie ca premierul Victor Ponta să vină pe platforma chimică, să ia măsuri”, a spus Diculoiu.
Vânzarea Ramplast, ultima speranţă
Directorul interimar al societăţii Oltchim a precizat că pierderile combinatului s-au redus în ultimele luni la 700 000 de euro. Mihai Tălpăşan a recunoscut însă că negocierile cu băncile pentru un accesarea unui împrumut care ar fi permis Oltchim să crească capacitatea de producţie au eşuat, iar vânzarea secţiei Ramplast este singura soluţie pentru