> Prima ediţie a Festivalului Naţional de Artă şi Creaţie pentru Persoanele cu Dizabilităţi se desfăşoară în judeţul Suceava fiindcă aici se găsesc cele mai bune exemple de bune practici
La Fălticeni s-a desfăşurat joi, 17 octombrie, conferinţa „Economia socială. Persoanele cu dizabilităţi îşi creează locuri de muncă”, în cadrul primei ediţii a Festivalului Naţional de Artă şi Creaţie pentru Persoanele cu Dizabilităţi „Oameni aproape invizibili”. La manifestarea de la hotelul Miraj au participat, alături de reprezentanţii asociaţiilor şi ONG-urilor care se ocupă de persoanele cu dizabilităţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, subprefectul Constantin Harasim, Adrian Izvoranu, preşedintele Institutului Român pentru Dezvoltare Sustenabilă, Toader Dima reprezentant al Ministerului Muncii, directorul general DGASPC Suceava, Ionuţ Adomniţei, Gabriela Răducan de la Incluziune România, Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii, fost şef al Centrului de Recuperare de la Sasca. Conferinţa a avut scopul de a găsi căile pentru integrarea totală a persoanelor cu dizabilităţi în viaţa socială şi economică.
Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropshiatrică Sasca Mică, modele de bună practică
În cadrul discuţiilor purtate, subprefectul Constantin Harasim a prezentat evoluţia instituţiilor de recuperare neuropsihiatrică din judeţ în funcţie de necesităţile de integrare socială a persoanelor asistate în aceste instituţii, iar vicepreşedintele CJ Alexandru Rădulescu a scos în evidenţă nevoia solidarităţii cu semenii noştri defavorizaţi.
Gheorghe Fron a prezentat unul din modelele de bună practică din România, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, pe care actualul primar al comunei Cornu Luncii l-a condus timp de 12 ani.
„Sasca Mică va fi primul sat social din România. Toţi benef