Magiunul de prune Topoloveni ar putea intra pe piața elvețiană, în marile lanțuri de magazine cu produse bio și naturiste, magiunul fiind recomandat chiar de ambasadorul Confederației Elvețiene la București, Jean Hubert Lebet, care a vizitat joi fabrica fabrica de magiun Topoloveni a producătorului român Sonimpex.
'Noi putem crea cadrul general de colaborare între cele două state, însă Camera de Comerț și Industrie România — Elveția este cea care susține activ relațiile comerciale între cele două țări. Sper să văd produsele dumneavoastră pe rafturile magazinelor din Elveția', a declarat, joi, Jean Hubert Lebet.
La intrarea în fabrică, ambasadorul a fost întâmpinat de doi câini din rasa elvețiană Saint Bernard care păzeau borcanele cu magiun proaspăt ieșite de pe linia de producție, arătându-se încântat de această legătură simbolică între tradițiile din țara sa și cele românești.
Ambasadorul i-a sfătuit pe producătorii magiunului de prune să ia legătura cu lanțurile de produse bio și naturiste din Elveția, care se află în căutare de produse sănătoase, magiunul putând fi considerat 'ciocolata din prune', un dulce natural și sănătos, recomandat consumului încă de la vârsta de șase luni.
De asemenea, Jean Hubert Lebet a discutat și cu un grup de copii de la Școala Gimnazială de Excelență Sfânta Muceniță Filoteea, care au venit în vizită la fabrică pentru a vedea cum se face zacusca Topoloveana.
Potrivit directorului general al Sonimpex, Bibiana Stanciulov, compania a intrat în acest an pe piața bio, obținând primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, ceea ce ar putea aduce debutul exporturilor de magiun pe piața elvețiană.
"Am intrat în al nouălea an de existență, am intrat în zona bio, obținând luna aceasta primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, dar am obținut și un proiect de promovare a produsu