Preşedintele Consiliului Judeţean a studiat legislaţia şi susţine că în zona metropolitană a Botoşaniului mai pot intra încă 15 comune aflate la o distanţă de maxim 30 de kilometri de municipiul Botoşani.
„Legea spune clar că până la 30 de kilometri. Am discutat cu primarii din 15 localităţi. Ei vor hotărî în şedinţele de consiliu, la sfârşitul lunii, pentru a inta în zona metropolitană. Comuna Ungureni 23 kilometri, Unţeni 13,1 kilometri, Văculeşti 27,4 kilometri, Brăeşti 23,5 kilometri, Copălău 23 kilometri, Suliţa 27,8 kilometri, Blândeşti 18,2 kilometri, Dîngeni 29,2 kilometri, Gorbăneşti 23,1 kilometri, Nicşeni 20 kilometri, Roma 13,9 kilometri, Tudora 28,4 kilometri, Băluşeni 17 kilometri, Cristeşti 15,5 kilometri, Coşula 17,3 kilometri. Sunt şapte comune conduse de primari PSD, trei de primari PNL, patru de primari PDL şi una PC. Nu mă interesează chestiunea politică. Mă interesează să avem o zonă metropolitană puternică. O zonă puternică înseamnă o zonă mare. Legea este făcută din 2001”, a spus Florin Ţurcanu care deja a discutat cu primarii celor 15 comune. Cu excepţia primarilor social democraţi, ceilalţi sunt de acord cu intrarea în această zonă metropolitană.
„După ce vor aproba hotărârile de consiliu, vom convoca Consiliul de Administraţie al Zonei Metropolitane şi vor lua decizia pozitivă. Nu avem nimic de pierdut. Nu mă interesează poziţia domnului Portariuc. Şi cetăţeanul din Coşula, Blândeşti sau Dîngeni vrea în zona metropolitană pentru a beneficia de mai multe proiecte. Noi ne asociem cu Suceava şi nu vrem să luăm toate comunele care îndeplinesc condiţiile. Cel care au o anumită culoare politică pot iar celelalte nu”, a mai afirmat Ţurcanu.
Preşedintele Consiliului Judeţean nu este impresionat de strategia de colaborare dintre municipiile Botoşani şi Suceava. El susţine că trenul de mare viteză este o poveste iar stadionul d