Dacă veţi da o căutare pe Google la numele Emilia Herescu, veţi constata că duduia, preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Prahova, are ca unică performanţă profesională uciderea în masă a câinilor comunitari, şi asta într-o perioadă în care eutanasierea era interzisă prin lege, în România. Bine, Google nu e vreo instanţă judecătorească, dar este foarte interesant câţi bani publici primeşte Emilia Herescu, pentru a eutanasia câini şi câte primării a reuşit să prostească femeia asta, în ultimul deceniu. Iar astea-s informaţii pe care nu le-am luat de pe Google.
Numele Emilia Herescu este asociat cu epitete de genul ”doctor Death” sau cu titluri de genul ”Căței chinuiți la adăpostul de câini de la Boldești”, ”Povești horror la adăpostul de câini al Emiliei Herescu”, ”S-a inițiat o petiție internațională împotriva Emiliei Herescu”. Femeia, de profesie medic veterinar, cum spuneam, îngrozește pe toată lumea, o dată prin faptul că, în loc să-și respecte meseria de medic și să vindece animale bolnave, le ucide pe cele sănătoase, și a doua oară prin tupeul senzațional de care dă dovadă în relația cu ONG-urile pentru protecția animalelor și chiar cu instituțiile statului.
Contracte fără număr, din fonduri publice
Nu despre atrocitățile care se produc de ani de zile la adăpostul condus de Emilia Herescu o să scriem azi, ci despre cât de profitabilă este afacerea asta cu atrocități. Povestea afacerii Emiliei Herescu începe la Boldești Scăeni, în urmă cu peste un deceniu, mai exact, prin anul 2002. Atunci, după cum spune afacerista însăși, administrația locală a decis să concesioneze serviciul de gestionare a câinilor comunitari din localitate și așa a început activitatea. Cu timpul, afacerea s-a extins, chiar dacă adăpostul, cu o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați (deci cât o curticică un pic mai mare), a rămas același. Așa a ajuns PFA E