Mere, pere, conopidă, dovleac… Ce au în comun? Proprietăţi fantastice de regenerare a organismului şi un cumul de vitamine care le fac, pe bună dreptate, alimentele preferate ale toamnei!
1. Mere
Dulci sau acrişoare, merele sunt excelente atât în stare naturală, cât şi gătite, atâta vreme cât sunt consumate cu tot cu coaja plină de flavonoizi sănătoşi. Conţinând extrem de multe vitamine care întăresc imunitatea, merele sunt recunoscute pentru proprietăţile de prevenire a îmbolnăvirii celulelor. În plus, graţie conţinutului mare de apă şi fibre, sunt excelente în curele de slăbire. Sezonul lor ţine până în noiembrie.
2. Varză de Bruxelles
Gătită corect, are un gust divin! Cu o aromă uşor amăruie, face casă bună cu oţetul balsamic. Este o sursă excelentă de fier. Sezonul ţine din septembrie târziu până în martie.
3. Păstârnac
Deşi foarte asemănătoare morcovilor, această legumă este mult mai deschisă la culoare şi are o aromă puternică de nucă. Se foloseşte pentru a da savoare mâncărurilor pe bază de orez şi cartofi, sau se face piure în supe şi sosuri. Păstârnacul este extrem de bogat în potasiu şi reprezintă o sursă excelentă de fibre. Sezonul ţine din octombrie până în aprilie.
4. Pere
Gustul dulce şi textura zemoasă fac aceste fructe să fie atât de apreciate… Gătite, îşi desfac aroma excepţională. Sunt o sursă excelentă de Vitamina C şi fibre, fiind ideale în curele de slăbire. Sezonul lor ţine până în februarie.
5. Conopidă
Gustul dulce şi aroma de nucă sunt perfecte pentru garniturile la mâncărurile de iarnă. Este delicioasă gătită la aburi, dar poate fi preparată şi piure sau supă cremă. Este o sursă foarte bună de Vitamina C. Sezonul ţine din septembrie până în iunie.
6. Dovleac
Dovleacul de iarnă are o textură mai fină şi este mai dulce la gust. Coaja foarte groasă permite păstrarea luni bune, în