Militarii vrânceni au continuat și ieri campania de donare de sânge, intitulată „În sprijinul aproapelui”. Până acum au donat sânge aproximativ 50 de militari din cadrul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, dar și din comandamentul Brigăzii. Deocamdată, stocul de sânge este satisfăcător, așa că militarii vor mai merge la Centrul de Transfuzii Sangvine Vrancea atunci când va fi nevoie.
Cadrele militare au aflat că Centrul de Transfuzii Sangvine se confruntă cu o criză de sânge și imediat s-au oferit să vină în sprijinul celor care se află în suferință. Militarii nu au vrut doar să-i compătimească pe cei cu probleme de sănătate, aşa că au donat sânge. Reprezentanții Centrului de Tranfuzii s-au bucurat foarte multe de gestul angajaților MApN, dar şi de cel al angajaţilor MAI, care, la rându-le, au donat sânge. De altfel, oamenii legii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au spus că vor merge să doneze sânge de fiecare dată când va fi nevoie.
Cei care doresc să doneze sânge trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar la donatorii fideli se poate merge chiar şi până la 60 de ani. Donatorul trebuie să fie sănătos, să nu aibă boli cardiace, pulmonare, respiratorii sau boli transmisibile. Sunt acceptate la donare femeile care au peste 58 de kilograme şi bărbaţii care au peste 60 de kilograme.
Oamenii trebuie să știe că donarea de sânge nu reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii lor, toate instrumentele utilizate fiind sterile şi de unică folosinţă. Mai mult, medicii spun că donarea este un lucru benefic pentru sănătate. La donare se rămâne fără o anumită cantitate de sânge şi măduva osoasă este nevoită să producă celule noi, iar acest lucru întinereşte organismul.
Militarii vrânceni au continuat și ieri campania de donare de sânge, intitulată „În sprijinul aproapelui”. Până acum au donat sânge aproxim