Oamenii de afaceri care vor să se relaxeze „cărându-şi pumni“ au de-acum unde s-o facă. Un nume nou își face loc printre sălile de box bucureștene: White Collar Boxing. Odată cu el face ochi și un model de business foarte popular în Occident, dar nou-nouț în România.
Este, deocamdată, singurul loc din Bucureşti unde manageri de top, şefi de departamente şi executivi, bancheri, brokeri, avocaţi etc. schimbă costumele şi cravata cu o pereche de mănuși de box, intră în ring şi, pur şi simplu, aruncă în aer toată tensiunea acumulată în cursul unei zile stresante de lucru. Robert Cristea, boxer profesionist şi fondatorul White Collar Boxing Bucureşti, mărturiseşte că ideea unui astfel de club de box a venit chiar de la „elevi“ – „Am fost instructor la o sală de box şi antrenor personal şi, lucrând la domiciliu, am avut ocazia să-l cunosc pe Michele Nusco (CEO şi unul dintre acţionarii grupului italian Nusco, cu afaceri în imobiliare şi industria uşilor şi ferestrelor – n.red.), care mi-a pus la dispoziţie sala.
Am utilat-o cu tot ce trebuie pentru o sală de box şi, în septembrie 2010, am început treaba. Până de curând am lucrat mai mult din pasiune, nu a fost o afacere. La îndemnul cursanţilor, în urmă cu două luni, am făcut acest club, pe conceptul «white collar boxing»“. În special în UK şi Statele Unite, a face un astfel de sport de întreţinere e o rutină printre manageri“. Investiţia a fost de circa 10.000 de euro, bani obţinuţi din meciurile de box în care Cristea s-a luptat în străinătate. „Am făcut box din 1996 până în 2003 la Clubul Steaua Bucureşti, iar din 2003 mă bat la profesionişti. În România am susţinut un singur meci la profesionişti, restul au fost în toată Europa, în Africa (...) Au fost ani în care am avut şi zece meciuri, dar şi ani în care nu au fost decât trei. Am boxat şi pe 400 de euro şi pe 2.000 euro“, povesteşte boxerul. Clubul