Alimentatia noastra este foarte importanta si pentru sanatatea creierului. Specialistii spun ca fructele si legumele pot face multe lucruri bune pentru acest organ.
Potrivit cercetatorilor francezi, oamenii isi pot mentine mintea in forma buna daca aleg sa consume multe fructe si legume de culoare verde sau portocalie, scrie Men's Health.
Carotenoidele, cheia sanatatii creierului
Culoarea acestora este data de carotenoide, antioxidanti care produc pigmentii de culoare deschisa din anumite fructe si legume.
Specialistii in domeniu sunt de parere ca acesti antioxidanti ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, ei fiind molecule care provoaca probleme celulelor. In plus, carotenoidele ne protejeaza de boli grave, precum cancerul si diabetul.
Expertul David S. Liebeskind afirma ca exista o legatura dinamica intre exercitiile fizice pe care le facem, alimentatia noastra si genele pe care le transmitem mai departe.
Declinul cognitiv apare adesea odata cu inaintarea in varsta, insa creierul uman are o capacitate mai mare de regenerare decat se crede in general, mai spune specialistul.
Cartofii, morcovii, legumele cu frunze si cartofii dulci sunt surse bune de carotenoide.
Un studiu aparut in 2013 in revista "Neurology" arata ca mentinerea sanatatii creierului de-a lungul vietii ne ajuta sa avem o memorie mai buna atunci cand imbatranim.
Alimentatia noastra este foarte importanta si pentru sanatatea creierului. Specialistii spun ca fructele si legumele pot face multe lucruri bune pentru acest organ.
Potrivit cercetatorilor francezi, oamenii isi pot mentine mintea in forma buna daca aleg sa consume multe fructe si legume de culoare verde sau portocalie, scrie Men's Health.
Carotenoidele, cheia sanatatii creierului
Culoarea acesto