Primăria Floreşti funcţionează de aproximativ un an într-un sediu demn ca dimensiuni de un oraş sau chiar municipiu, construit dealtfel cu 7 milioane de lei. Numărul celor care îi trec pragul este însă disproporţional cu imensitatea clădiriii şi populaţia de 35.000 de locuitori ai comunei.
Birouri generoase, hol larg ca într-un muzeu, linişte de bibliotecă. Vorbim de interiorul noului sediu al Primăriei Floreşti, a cărui construcţie a început în 2008, fiind finalizată anul trecut, după o investiţie de 7 milioane de lei, din fondurile proprii ale comunei îmbogăţită după boom-ul şi totodată harababura imobiliară din zonă.
Odată ajuns la sediul primăriei poţi fi însă surprins de afluxul mic de "vizitatori", comparativ cu suprafaţa impunătoare a construcţiei. E dimineaţă de toamnă şi în clădirea a cărei construcţie a durat trei ani jumătate la orele dimineţii vezi doar câteva persoane, în afara angajaţilor instituţiei.
Coadă de unu sau doi floreşteni la cele două ghişee pentru plata taxelor şi impozitelor locale, de la parter. Deşi vorbim de o comună cu peste 22.000 de locuitori, conform Recensământului din 2011, dar în fapt de peste 30.000 de oameni care locuiesc aici, în prezent, potrivit primarului, la ghişeele respective nici urmă de coadă. "Emitem peste 100 de chitanţe zilnic; în luni precum martie e mult mai aglomerat, depăşim 200", susţine totuşi o casieriţă.
Coborând de la biroul primarului, de la ultimul etaj te întâmpină încăperi transparente şi totodată destul de spaţioase, cu două, maxim trei pupitre. Liniştea pare netulburată: unele încăperi sunt închise iar în altele se află doar o persoană. În una din încăperile de la Poliţia Locală, prevăzută, prevăzute, prin excepţie, pentru mai multe persoane, nu e nimeni, doar în camera Şefului serviciului o persoană lucrează la calculator.
Registratura e singurul loc unde e f