News Cel mai mic rechizitoriu realizat de procurorul Victor Viorel Ponta are doar 5 file. O analiză a actelor sale de trimitere în judecată arată că anchetele pe care le-a coordonat erau dosare banale. În majoritatea cazurilor, acuzaţii şi-au recunoscut fapta.
”Fostul şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorul Lucian Papici, a fost "paraşutat" de la Timişoara pentru a executa ordine”, a declarat, ieri seară, premierul Victor Viorel Ponta, arătând că acesta era un "paria "pentru el, când lucra ca procuror, şi colegi de-ai săi din Parchetul General. "Sincer, noi cei de la Parchetul General nu l-am considerat pe domnul Papici... a fost paraşutat de la Timişoara ca să execute nişte lucruri şi pentru noi era un fel de paria, aşa. Noi, cei care eram deja la Parchetul General, ştiam că a fost adus să execute ordine. Dar asta e o poveste de acum 15 ani", a spus Ponta.
Acuzaţi că au vândut ilegal 15 ceasuri Tissot
Pe 15 octombrie 1998, Victor Viorel Ponta a finalizat ancheta afaceristului Adrian Stoican. Rechizitoriu: 7 file. Acuzaţiile: evaziune fiscală. Modul de deschidere al anchetei: sesizare a Gărzii Financiare. Pe scurt, era vorba de 15 de ceasuri marca Tissot care au fost vândute fără a trece îm contabilitate veniturile realizate. Ceasurile erau scutite de taxe vamale, deorece era vorba de un importa temporar. Prejudiciul statului: 9.080.707 de lei prin neplata TVA, 19.178.731 de lei impozit pe profit şi 4.153.859 de lei taxe vamale. În timpul anchetei s-au descoperit şi alte nereguli în evidenţa contabilă, dar prejudicul a fost achitat imediat de omul de afaceri.
Infirmiera de la Colţea, prinsă de poliţişti
Pe 23 martie 1999, Victor Viorel Ponta a finalizat un rechizitoriu de 9 file, prin care a decis trimiterea în judecată a 5 persoane acuzate de fals de monedă.