De când a fost inventată de vechii egipteni, pasta de dinţi a fost folosită pentru menţinerea sănătăţii orale, însă utilizarea ei nu se opreşte aici. Iată câteva modalităţi inedite de a folosi pasta de dinţi în cu totul alte scopuri decât cel pentru care a fost inventată.
Prima “pastă de dinţi” a fost creată de egipteni. Aceştia foloseau un amestec de smirnă, coji de ouă arse, piatră ponce, cenuşă de copită de bou şi apă pentru a-şi menţine dinţii curaţi.
Numele sub care este cunoscută şi în prezent, pastă de dinţi, a fost căpătat în 1850, iar modul de prezentare actual, în tuburi, a apărut în 1892, la Londra, atunci când doctorul Washington Sheffield a realizat acest lucru la insistenţele fiului său care văzuse la Paris cum artiştii foloseau vopselele de ulei ambalate în tuburi metalice.
Funcţia “de bază” a pastei de dinţi este menţinerea igienei orale, protejând împotriva cariilor şi a bolilor gingivale, specialiştii recomandând periajul dinţilor de două ori pe zi pentru cel puţin trei minute.
Totuşi, pasta de dinţi poate fi folosită cu succes şi la alte activităţi.
1. Dezinfectant pentru mâini
Pune o picătură de pastă de dinţi în podul palmei şi adaugă un strop de apă. Cu acest amestec freci bine palmele. Pe lângă faptul că dezinfectează, ajută şi la eliminarea mirosului de ceapă sau usturoi dacă tocmai ai tocat aşa ceva.
2. Curăţarea clapelor pianului
“Mângâierea” clapelor, pe lângă faptul că produce sunete mai mult sau mai puţin armonioase, are ca urmare şi murdărirea acestora. Mizeria astfel formată poate fi curăţată periind clapele cu pastă de dinţi. La final ştergeţi clapele cu o cârpă moale şi acestea vor fi ca şi noi. Această metodă funcţionează atăt la pianele “adevărate”, cu clape din fildeş, cât şi la cele moderne, cu clape din plastic.
3. Mascarea găurilor din unghii
Până vei putea ajunge la