Angajatorii tinerilor cu vârsta de până în 25 de ani (de săptămâna viitoare, până în 26), aflați în dificultate, beneficiază de subvenționarea salariului de bază stabilit la data angajării acestora, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie, din partea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea. Începând de marți, angajatorii vor beneficia și de alte facilități, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor aduse la legea șomajului, iar subvenția va fi de 1000 lei pentru fiecare tânăr încadrat. În momentul de față, în evidențele Agenției sunt 183 de persoane ce au fost angajate pe baza acestor contracte de solidaritate.
Tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, care se confruntă cu sărăcia sau se află în situații speciale care îi supun riscului de marginalizare socială sunt sprijiniți să-și găsească un loc de muncă de AJOFM Vrancea, atât prin subvenționarea acestuia din bugetul asigurărilor de șomaj, cât și prin acompaniament social personalizat și activități de informare și promovare a intereselor lor în rândul angajatorilor. Deși găsirea unui job este, pentru mai toată lumea în zilele noastre, un scop greu de atins, totuși, ca urmare a acordării subvențiilor, s-a reușit, până acum, angajarea a 183 de tineri care se confruntă cu riscul de marginalizare socială.
Potrivit celor declarate de Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea, pe parcursul acestui an au fost încadrați prin contracte de solidaritate 14 tineri, pe baza unui număr de 9 convenții încheiate între Agenție și angajatori. „De asemenea, alte 35 de persoane au încă contracte de solidaritate valabile, ele fiind încheiate anul trecut pe baza a 23 de convenții. Până acum, contractul de solidaritate putea fi încheiat între tânărul beneficiar şi Agenţie pe o durată de până la 2 ani, dar nu mai puţin de un an. Odată cu modificarea Legii